Concert Preview – The Kilkennys & Rapalje

Rapalje komt na vele jaren weer terug naar de Groene Engel in Oss!

Voor dit unieke dubbelconcert op 8 juni 2018 zullen we samen optreden met onze vrienden uit Ierland: The Kilkennys. Tickets here

Rapalje
Rapalje was jarenlang een graag geziene gast in de Groene Engel, het is dan ook een feestje dat de vier mannen weer terug komen. Niet al te lang geleden speelden ze nog in een uitverkocht theater, maar nu is de popzaal aan de beurt! Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen. Gewapend met niets dan hun instrumenten en stem weten deze fakkeldragers van de keltische muziek iedereen te overtuigen.

The Kilkennys
Iedereen die ooit een concert van de Ierse folkgroep The Kilkennys heeft meegemaakt, is het er over eens: deze band is een absolute live-sensatie! De vier ras-Ieren meanderen op energieke wijze door hun folk repertoire. Bands als The Dubliners en The Clancy Brothers zijn lichtende voorbeelden voor The Kilkennys. Van bestaande traditionals weten de muzikante iets totaal eigens te maken, zonder de essentie van de songs uit het oog te verliezen. “We willen die traditie voortzetten en levend houden.”

Toen The Kilkennys in 2016 te gast waren op het jaarlijkse Zomerfolk Festival in Groningen, dat georganiseerd wordt door de mannen van Rapalje, werd een broederschap voor het leven gesloten. Vanavond spelen beide bands een eigen set, maar gaan ook gezamenlijk los. Fasten your seatbelts!

Tijdschema (ovb):
20.30 zaal open
21.00 Rapalje
22.20 The Kilkennys
23.45 einde